Kurser

 
Målgruppe:
Translatører og oversættere, der beskæftiger sig med teknisk oversættelse til daglig og ønsker ny inspiration samt nye i branchen, som ønsker at lære mere om teknisk oversættelse, technical writing og tekstgenrekonventioner.

Indledning:
Over 90% af alle oversættelser er tekniske oversættelser. At oversætte tekniske tekster kræver viden om et fagområde, fagsproglige oversættelseskompetencer, herunder viden om tekstgenrer, samt ikke mindst evnen til at kunne tilegne sig ny viden og sætte sig ind i nye fagområder.

Indhold:
På kurset arbejder vi med teknisk oversættelse ud fra konkrete eksempler og øvelser og under anvendelse af tekstproduktions-disciplinen technical writing. Vi vil have særlig fokus på sprog, grammatik, stil, genre og værktøjer.

Materiale:
Du får adgang til et kursuswebsted med udvalgte artikler om teknisk oversættelse, technical writing og tekstgenrekonventioner, udvalgte links til relevante sprogteknologiske hjælpemidler samt øvelser. Kursuswebstedet er naturligvis også tilgængeligt efter kurset. Inden kurset vil deltagerne blive bedt om at angive deres baggrund og ønsker.

Underviser: Cand.ling.merc. Henrik Køhler Simonsen, www.telelex.dk
De sidste 10-15 år har Henrik Køhler Simonsen især beskæftiget sig med teknisk sprog, sprogteknologi og virksomhedsleksikografi. Hans uddannelsesmæssige baggrund er en lederuddannelse fra hæren, han har været ansat på flere danske universiteter og har arbejdet som translatør og tolk samt projektleder i erhvervslivet.
Henrik Køhler Simonsen forsker i virksomhedsleksikografi, fagsprog og sprogteknologi, og han afholder hyppigt foredrag, demonstrationer og kurser hos virksomheder og organisationer. Desuden underviser han primært i teknisk engelsk, webkommunikation, sprogpolitik samt virksomhedsleksikografi, terminologi og sprogteknologi.Sted : Forsikringens Hus, Amaliegade 10, 1256 København K
Dato : 20.05.2008
Tid : 10:00 til 16:30
Normalpris : 3200 kr. ekskl. moms
Medlemspris : 2500 kr. ekskl. moms
Tilmelding senest : 05.05.2008
Kursusnummer : 88


Danske Translatører C/O OVRZ Kultorvet 2,       1175 København K E-mail: dt@dtfb.dk
Copyright 2020