Kurser

 
Vi har fået en usædvanlig mulighed for at få en amerikansk universitetsprofessor i journalistik, Carolyn Dale fra Western Washington University i Bellingham, Wash., til at holde dette kursus for os. Kurset vil fokusere på, hvordan vi letter stilen i vores oversættelser, især i pressemeddelelser, fondsbørsmeddelelser, tekster til internettet og lignende tekster. Kurset vil både fokusere på, hvordan vi selv kan lette vores tekster, og hvordan vi kan forbedre andre oversætteres og kunders tekster i form af reel sprogrevision, som vi ser flere og flere opgaver i.
Vi har plukket fra Carolyn’s kurser på universitetet og fra hendes og Tim Pilgrim’s bog Fearless Editing, og følgende emner vil bl.a. indgå i kurset:
• to understand and use well phrases and dependent and independent clauses
• to recognize and use active voice and to avoid passive voice, oversubordination and dead constructions in sentences
• to recognize and appropriately use verb tenses
• to punctuate correctly with periods, commas, question marks, quotation marks, hyphens, dashes, colons, semicolons, ellipsis dots and apostrophes, including in bullet points
• to improve writing clarity, conciseness and coherence, reduce wordiness, and achieve cogency
• to recognise and use modifiers correctly
• to improve syntax and enhance style and sensitivity
• to write good headlines
Kurset vil bestå af en blanding af forelæsninger og workshops. Under workshops vil Tim Pilgrim, der også er professor på Western Washington University, også deltage, så der er to undervisere til at komme med respons undervejs.
Det er muligt at indsende emner/spørgsmål med relation til ovenstående, som så i videst muligt omfang vil blive taget op på kurset.Sted : Hotel Kong Arthur, Nørre Søgade 11,1370 København K
Dato : 05.05.2006
Tid : 09:00 til 16:30
Normalpris : 3200 kr. ekskl. moms
Medlemspris : 2500 kr. ekskl. moms
Tilmelding senest : 06.04.2006
Kursusnummer : 75


Danske Translatører C/O OVRZ Kultorvet 2,       1175 København K E-mail: dt@dtfb.dk
Copyright 2019