Kurser

 
Danmark har fået en ny selskabslov (lov nr. 470 af 12. juni 2009). Første fase af denne lov trådte i kraft den 1. marts 2010 og anden fase den 1. marts 2011.

Dette kursus giver en introduktion til den nye lov, der gør det muligt for kapitalselskaber i Danmark at gøre brug af en række lettelser og valgmuligheder i loven. Begreber som vurderingsberetning, fusionsplan, spaltningsplan, vurderingsmandserklæring og mange andre vil blive belyst. Den nye lov – og især ændringerne i forhold til den gamle – sættes i relation til de tyske bestemmelser på området, og de oversættelsesmæssige konsekvenser belyses. Der vil blive lagt stor vægt på en komparativ fremstilling af dansk og tysk selskabsret.

Kurset afholdes både på dansk og tysk.

Som sædvanlig gennemgås originale dokumenter, og der vil blive givet henvisninger til alment tilgængelige
hjælpemidler, bl.a. på internettet.

Kurset blev med stor succes afholdt i København i november 2012 og afholdes nu for translatører og andre sproginteresserede i Jylland.

Undervisere:
Den ene af de to undervisere, Stefan Reinel, er dansk advokat (H) og tysk Rechtsanwalt (Kammergericht Berlin) og har studeret ved Århus Universitet og Universität Kiel. Han har undervist som lektor ved Københavns Universitet og Handelshøjskolen i København og er partner i advokatfirmaet MAQS Law Firm med kontorer i København og Århus samt 3 kontorer i Sverige og kontorer i de baltiske lande. Han har ajourført de tyske juridiske retsbegreber i juridisk ordbog (Bo von Eyben, 11. udgave).

Den anden underviser, Claas Thöle, er tysk Rechtsanwalt og har læst jura i Kiel, Stockholm og Hamborg. Han har arbejdet som Rechtsanwalt både i Tyskland og Danmark, heraf de seneste 2 år i København hos MAQS Law Firm.

Morgenkaffe med croissant, frokost, eftermiddagskaffe/te samt mødevand indgår i prisen.

Tilmelding skal ske senest 13. oktober 2013. Efter denne dato er tilmeldingen bindende.Sted : Hotel Scandic Århus City Østergade 10, 8000 Århus
Dato : 13.11.2013
Tid : 10:00 til 16:00
Normalpris : 3500 kr. ekskl. moms
Medlemspris : 2700 kr. ekskl. moms
Tilmelding senest : 13.10.2013
Kursusnummer : 123


Danske Translatører C/O OVRZ Kultorvet 2,       1175 København K E-mail: dt@dtfb.dk
Copyright 2019